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ナチュラルチーズのポリフェノール量とラジカル消去活性
https://kasei-gakuin.repo.nii.ac.jp/records/2000011
https://kasei-gakuin.repo.nii.ac.jp/records/2000011dd01f28f-5855-4363-aba4-a67de07c118c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||
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公開日 | 2023-10-26 | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | ナチュラルチーズのポリフェノール量とラジカル消去活性 | |||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||
タイトル | Polyphenol Content and Radical-Scavenging Activities of Natural Cheeses | |||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | natural cheese | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | ripening | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | polyphenol | |||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||
主題 | radical-scavenging activity | |||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||
著者 |
山田, 正子
× 山田, 正子
× Yamada, Masako
× 細山田, 康恵
× Hosoyamada, Yasue
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抄録 | ||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||
内容記述 | Cheese is a source of calcium and protein and has various functions that improve health and lower the risk of disease. Natural cheeses of good quality have recently produced in Japan. The polyphenol content, 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2 '-azino-bis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS) radical-scavenging activity were examined to clarify the additional functional properties of Mozzarella, Camembert, Gouda, and Cheddar cheeses produced in Japan. The cheeses used included polyphenols; ripened Camembert, Gouda, and Cheddar cheeses had a greater polyphenol content than did unripened Mozzarella cheeses. All of the cheeses had DPPH and ABTS radical-scavenging activity. The ripened cheeses had higher radical-scavenging activity than did the unripened cheeses. These findings indicate that polyphenols included in the cheeses are a factor for the antioxidant activity. Japanese natural cheeses are expected to be much consumed as a functional food. | |||||||||||||||||
書誌情報 |
東京家政学院大学紀要 en : Journal of Tokyo Kasei Gakuin University 号 59, p. 91-95, 発行日 2019-08-31 |
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出版者 | ||||||||||||||||||
出版者 | 東京家政学院大学 | |||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||||||
収録物識別子 | 2186-1951 | |||||||||||||||||
DOI | ||||||||||||||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||||||||||||
関連識別子 | https://doi.org/10.32295/kaseigakuinkiyo.59.0_91 |