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  1. 紀要論文
  2. 第59号

ナチュラルチーズのポリフェノール量とラジカル消去活性

https://kasei-gakuin.repo.nii.ac.jp/records/2000011
https://kasei-gakuin.repo.nii.ac.jp/records/2000011
dd01f28f-5855-4363-aba4-a67de07c118c
名前 / ファイル ライセンス アクション
21861951_59_91-95.pdf 21861951_59_91-95.pdf (410 KB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-10-26
タイトル
タイトル ナチュラルチーズのポリフェノール量とラジカル消去活性
言語 ja
タイトル
タイトル Polyphenol Content and Radical-Scavenging Activities of Natural Cheeses
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 natural cheese
キーワード
主題Scheme Other
主題 ripening
キーワード
主題Scheme Other
主題 polyphenol
キーワード
主題Scheme Other
主題 radical-scavenging activity
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 山田, 正子

× 山田, 正子

山田, 正子

ja-Kana ヤマダ, マサコ

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Yamada, Masako

× Yamada, Masako

en Yamada, Masako

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細山田, 康恵

× 細山田, 康恵

細山田, 康恵

ja-Kana ホソヤマダ, ヤスエ

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Hosoyamada, Yasue

× Hosoyamada, Yasue

en Hosoyamada, Yasue

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Cheese is a source of calcium and protein and has various functions that improve health and lower the risk of disease. Natural cheeses of good quality have recently produced in Japan. The polyphenol content, 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) and 2,2 '-azino-bis (3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (ABTS) radical-scavenging activity were examined to clarify the additional functional properties of Mozzarella, Camembert, Gouda, and Cheddar cheeses produced in Japan.  The cheeses used included polyphenols; ripened Camembert, Gouda, and Cheddar cheeses had a greater polyphenol content than did unripened Mozzarella cheeses. All of the cheeses had DPPH and ABTS radical-scavenging activity. The ripened cheeses had higher radical-scavenging activity than did the unripened cheeses.  These findings indicate that polyphenols included in the cheeses are a factor for the antioxidant activity. Japanese natural cheeses are expected to be much consumed as a functional food.
書誌情報 東京家政学院大学紀要
en : Journal of Tokyo Kasei Gakuin University

号 59, p. 91-95, 発行日 2019-08-31
出版者
出版者 東京家政学院大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2186-1951
DOI
識別子タイプ DOI
関連識別子 https://doi.org/10.32295/kaseigakuinkiyo.59.0_91
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Ver.1 2023-10-26 08:56:43.766247
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